Tre timers fuglefotoworkshop der vannfugler er temaet.

Kuldeperioden nå i starten av februar 2021 fører til at vannfugler samler seg noen steder der det er åpne råk.

Jeg har vært på en lokalitet som samler over hundre vannfugler; svaner og flere andearter. I tillegg går det rykter at den svært vakre isfuglen er observert.

Det er mulig å kjøre nesten helt fram, og det er fremdragende parkeringsmuligheter.

Området der fotografene sitter er så stort at det er mulig med fin Covid-avstand.

Fuglene i råken aksepterer greit at det er mennesker i nærheten. Overflyvende rovfugl kan dog skremme fuglene til palings, selv om det er svært lite sannsynlig. 

Det blir selvfølgelig tips om fuglefotografering og generelle kamerainnstillinger til fugl. Dessuten blir det informert om hvilke fugler som holder seg i råken. 

Det må forventes at noen turgåere besøker området.

Det forventes at deltakere kan endre ISO, lukkertid og blender. Selv om fuglene kommer relativt nært, kan deltakerne med kort teleobjektiv forvente å føle at de ikke har stor nok brennvidde. 

Krav som stilles til deltakere.

  1. Det skal benyttes stativ (fuglene kan bli forstyrret når kamera løftes opp og ned)
  2. Det skal benyttes liten stol under hele workshopen (ikke stor campingstol), mao blir det ikke mulig å bevege seg for å ta bildene.
  3. Workshopavgift reduseres ikke dersom deltaker avslutter før oppsatt tid.

Tips:
Det er ualminnelig kaldt i området, og det må forventes rask nedkjøling dersom ikke svært varme klær, hansker og sko benyttes. To lag med ull innerst anbefales. I tillegg isoporbit under skoene. Heldekkende varmedress kan være en fordel.

Ekstra batteri og minnekort.

Kikkert