Instagram på storskjerm

Fram til medio 2018 har jeg vært on/off på Instagram, for det aller meste off. Jeg ble tidlig fortalt at fotointeresserte burde være aktive på foto-delingstjenesten. Likevel er det bare drøyt tre år siden jeg publiserte mitt første bilde. Arkivet mitt består av over 90 000 tagga bilder, så det burde vel være noe å legge ut, jevnlig.

Så hvorfor har jeg vært så passiv?

Mest fordi jeg mener den originale Instagram-appen til mobiltelefonen er lite brukervennlig, spesielt å se feeden til de jeg følger på en effektiv måte. Det blir mye scrolling for å se nye bilder, og dersom bilder gjengis i grid, blir de ekstremt små. På min iPad må jeg zoome Instagram-appen til x2 for å få full skjerm. Da blir billedkvaliteten selvfølgelig redusert betydelig. Dersom du ønsker å dele et bilde, må du tilsynelatende gjøre det via en annen app. 

I en meningsmåling om Instagram-bruk via Facebookgruppa til Haugaland fotoklubb, opplyste ca. 95 % at de benyttet den originale Instagram-appen. Det burde jo tyde på at fotointeresserte er fornøyd.

Likevel skriver jeg noen linjer til, for å pushe Instagram-bruk på PC/Mac. 

Hvilke alternativer finnes?

Det mulig å logge inn på instagram.com. Skjermbildet er rent og pent, men igjen litt for lik den originale appen på mobilen.

Skjermbilde på instagram.com

Det er flere nedlastbare apper til PC/Mac.

Da jeg gjorde søk på Apple Store, kom bl.a. to ikoner fra «Grids for Instagram» opp, en gratis og en til kr. 109. Det virket som brukere var fornøyd, og jeg valgte kjøpe-appen. Et par minutt senere var den klar til bruk både på laptop og stasjonær maskin.

Det er flere innstillingsmuligheter enn det Instagram-appen tilbyr. Det er fire grid-valg. Dersom du kun ser bilder vil musepeker på et bilde vise fotograf-navnet. L-tasten gir raskt en Like, og dersom du ønsker å gi en kommentar benyttes C-tasten. Videre er det mulig å filtrere hvor mye tekst-info som skal være synlig. 

En liste viser siste «likes» og kommentarer fra de du følger. Høyreklikk på et bilde gir flere nyttige valg. Du kan velge antall bilder i grid-en; max 18 bilder på en 13 tommer og 32 bilder på en 27 tommers skjerm. Det er enkelt å se bilder i full skjermstørrelse. Et foto du ønsker å publisere hentes selvfølgelig enkelt fra mappe på maskinen, og du slipper filter-fjaset som original-appen pusher. Videre er det svært enkelt å dele andre sine bilder. De kommer automatisk med #repost og @instagramnavnet. Gledelig kan sponsede innlegg (ukontrollert reklame) enkelt hakes vekk. Det er godt å slippe Adams matkasse eller TV 2 Sumo i feeden. 

Det eneste jeg så langt savner er muligheten til å publisere på Twitter og Facebook samtidig.

Det virker som «Grids for Instagram» også er tilgjengelig for Windows-brukere. Appen kan altså benyttes på flere maskiner, og jeg mener en hundrelapp er en nyttig og god investering for oss Instagram-brukere. 

@haugesund_foto

Hele 32 bilder kan betraktes samtidig på en 27´skjerm med Grids for Instagram
Motta e-post om ny blogg
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Når jeg har publisert ny blogg vil du motta e-post med tema og et bilde fra bloggen.
Du kan melde deg av når du måtte ønske