Kortreist naturglede

Bilder var levert til Den Norske Filmfestivalen, Haugesunds Avis og NTB scanpix. Røde løpere, pressekonferanser, konserter og fotballkamp. Toralf Maurstad, Ane Dahl Torp, Magne Furuholmen, Susanne Sundfør og Henning Berg. Jo, august er kjendis-måneden i Haugesund. En travel, men utrolig kjekk frilansuke var over.

I dagene etter ble 6-7000 bilder redusert til 800 med Photo Mechanic, og en rekke søkeord ble lagt til hvert bilde med Adobe Lightroom. 

På første fridag var jeg tidlig oppe og klar for foto/fugletur. Det var skyfritt og kun fem grader da jeg parkerte på Førland nord i Haugesund. Støvler, kikkert, teleobjektiv og «landskaps-kamera» i beltet. Vanlig tur-utrustning. 

Sola var like over horisonten og morgendisen lå lavt. Fotomulighetene var enorme. Det startet med landskapsbilder, så noen «ruter» av en halvvåt korsedderkopp i motlys.

Jeg går noen ti-talls meter, men stopper brått. Omtrent femti meter unna jeg blir vár rådyr som ligger oppe i lia. Jeg løfter teleobjektivet og får raskt tatt et par eksponeringer. Forsiktig setter jeg meg på en stein like ved, men da reagerer rådyrene. De reiser seg, lusker oppover, men er ikke paniske. Kolla forsvinner bak en haug, mens kalvene stopper og ser tilsynelatende nysgjerrig på meg.

Det er mindre enn en time siden jeg forlot bilen. Jeg er nesten småskjelven. 

-Tenk at en fem minutters kjøretur fra Haugesund sentrum kan gi så enorme naturopplevelser. 

Motta e-post om ny blogg
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Når jeg har publisert ny blogg vil du motta e-post med tema og et bilde fra bloggen.
Du kan melde deg av når du måtte ønske