Katten Tequila

Spennende tid og ikke minst spennende vær. Det føltes helt relevant å dra på dagstur til Utsira tirsdag. Østlig vind gir alltid ekstra forhåpninger om våren. Den første bomben ble funnet på Utsira 1. april; silkehegren som forrige blogg omhandlet.

Jeg gikk stort sett min vanlige rute. Sjekket først Måkeskittmyr og Cantillans. Videre Nordvik, Herberg og Utsira fyr før turen går sørover. Ut på ettermiddagen ser jeg Ulvanosi, Folgefonna og Grytenuten i det klare været. Kl. 17.45 kaster båten loss og legger kursen mot Haugesund.

I løpet av dagen observerte jeg 43 arter. Det var bra antall med rødstrupe, måltrost og gransangere. 26 ringtrost, duetrost og to kjernebitere ble de mest spennende observasjonene. Definitivt ingen bomber.

Fotomessig var det heller ikke det store. -Ingen blogg, blir konklusjonen.

Fuglekikker Arne Klovning stopper på Austrheim. Han er på vei til bossplassen med plank på tilhengeren. Vi utveksler dagens observasjoner. Da han kjører videre ser jeg en katt på tilhengeren.

-Har Arne katten med på biltur?

Plutselig ser jeg at pus tilsynelatende føler seg utilpass når farten øker. Jeg løfter telelinsa. Fem sekund senere er noen ruter eksponert. Katteeier Sølvi Austrheim ler godt da jeg viser bildene og er ikke overrasket at «Tequila» hoppet opp på tilhengeren.

Isolert sett er katten et fascinerende dyr. Likevel vil jeg bemerke at landets katter tar livet av enorme mengder fugl. Trønderbladet skriver i 2011 at det er 749 000 katter i Norge. Dersom hver katt årlig dreper to fugler, er millionen passert. Dersom de dreper ti, er vel tragedie et relevant ord.

Motta e-post om ny blogg
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Når jeg har publisert ny blogg vil du motta e-post med tema og et bilde fra bloggen.
Du kan melde deg av når du måtte ønske