Buddleja davidii

For ca. ti år siden planta jeg to buddleia davidii (sommerfuglbusk) i hagen på Gard i Haugesund, hvit og lilla variant. Allerede første året hadde jeg stor glede av den botaniske godbiten som i følge Wikipedia opprinnelig stammer fra Kina. Buddlejaen blomstrer seint, hos meg fra medio august. Det er mange, store og svært luktrike blomster. En magnet på insekter. Humler, veps, fluer og selvfølgelig sommerfugler. På varme dager i august og september kan det vrimle av flyvende insekter.

I løpet av disse årene har jeg loggført nær ti sommerfuglarter på eiendommen. Admiralen dominerer som regel. I perioder kan det være bra med neslesommerfugl, og av og til dukker sjeldenheter opp. Som langtrekkeren tistelsommerfugl og den særdeles vakre dagpåfugløyen. Sistnevnte har jeg observert to ganger i Haugesund kommune, begge i min egen hage.

Som tidligere nevnt har jeg hatt stor glede av buskene. Det gir faktisk spennende naturopplevelser i egen hage, og vil være en fantastisk opplevelse for alle generasjoner. Ikke minst for barn. Det er bl.a. dette Vamp sin «Elmer» handler om. Dessuten bør buddleja være attraktivt for fotografer. Selv om insektene stort sett furasjerer vil noen med jevne mellomrom sette seg andre steder i hagen, f.eks på bil, hus eller i singel.

Bildene er tatt nå i uke 37.

Buddlejaen kan bli temmelig høy og bør trimmes i april/mai.

Løp og kjøp!

Motta e-post om ny blogg
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Når jeg har publisert ny blogg vil du motta e-post med tema og et bilde fra bloggen.
Du kan melde deg av når du måtte ønske